Telefoon: +31 (0)36 533 2775

APK

Wij verzorgen ook uw APK-keuring

Wat is APK?

pic01

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto jaarlijks laten keuren. Tenminste, als de voertuig drie jaar of ouder is. Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en opleggers moeten jaarlijks worden gekeurd vanaf het moment dat ze één jaar oud zijn.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijft dus belangrijk.

Wat wordt gecontroleerd?

pic02

 

Bij de APK let de keurmeester onder andere op de volgende onderdelen:

Verkeersveiligheidremmen
Wielophanging
Schokdempers
Banden
Stuurinrichting
Verlichting
Carrosserie

Milieuuitlaatgassen
Algemeen het voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof

Wat kost een APK?

Bij Autobedrijf Asia kost een APK € 40,-  en voor diesels € 50,-

pic03

Het keuringsrapport

 

pic05

Als uw voertuig goedgekeurd is, ontvangt u een keuringsrapport van het voertuig. Het keuringsrapport  moet u tijdens het gebruik van het voertuig bij u hebben. De politie kan er om vragen.

Op het keuringsrapport worden ook adviespunten aangegeven. Dit zijn geconstateerde gebreken die nog niet tot afkeuring van uw voertuig leiden maar wel binnen afzienbare tijd vervangen of gerepareerd moeten worden.

Voertuigonderdelen die zijn vervangen ten behoeve van een APK-goedkeuring bewaren wij voor u zodat u kunt constateren wat er vervangen is.

rdw-erkend

Beste Kwaliteit Beste Prijs Beste Keuze